Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (22)

av Kalle Karlsson

En tuff med hård konkurrens i många lagdelar. På målvaktssidan övertygade Robert Green trots två insläppta mål mot Manchester United. Hugo Lloris fick se sig överlistad av Sebastian Larssons frispark, men stod för några fina parader. Platsen går dock till David De Gea som höll nollan och presterade matchavgörande räddningar på Charlie Austins försök.
I backlinjen var Branislav Ivanovic i högform när Chelsea vann med 5–0 över Swansea. Laurent Koscielny styrde backlinjen för Arsenal och klarade att vara kortbelastad från matchöppningen. Det är ingen slump att Per Mertesacker såg så mycket bättre ut med Koscielny vid sin sida. Nacho Monreal är intressant. Den här säsongen har han fått fylla i som mittback och högerback, men nu ser han ut att ha lagt beslag på vänsterbacken. Åtminstone om han presterar som i söndags då han stängde igen sin kant och ordnade straffen som gav 1–0-målet. Joleon Lescott var planens kung på Goodison mot förra klubben och får den andra mittbacksplatsen.

På mittfältet får Arsenalduon Francis Coquelin och Santi Cazorla platserna på mitten (för fördjupning, läs här). Christian Eriksen avgjorde för Spurs och tar platsen till höger. Dansken hade dessutom sex avslut i matchen. Eljero Elia gjorde båda målen för Southampton borta mot Newcastle och framstår som ett fint tillskott för Ronald Koeman. Oscar gjorde två mål för Chelsea och var tillsammans med Cesc Fàbregas navet i det offensiva spel som strimlade sönder Swansea.
På topp stod valet mellan Diego Costa och Dwight Gayle, som båda svarade för två mål och en assist. Jag väljer Gayle som ensamt var helt avgörande för Crystal Palace.
Omgångens spelare: Santi Cazorla, Arsenal.

Mitt omgångens lag (4-4-1-1):
David De Gea, Manchester United (5)
——————————————–
Branislav Ivanovic, Chelsea (5)
Laurent Koscielny, Arsenal
Joleon Lescott, West Bromwich (2)
Nacho Monreal, Arsenal
——————————————–
Christian Eriksen, Tottenham (3)
Santi Cazorla, Arsenal (5)
Francis Coquelin, Arsenal
Eljero Elia, Southampton
——————————————–
Oscar, Chelsea (2)
——————————————–
Dwight Gayle, Crystal Palace

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Cesc Fàbregas (Chelsea), Diego Costa (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Robert Green (Queens Park Rangers), Bojan Krkic (Stoke), Jeff Schlupp (Leicester), Jason Puncheon (Crystal Palace), Jordan Henderson (Liverpool), Stewart Downing, West Ham, Claudio Yacob (West Bromwich), Florin Gardos (Southampton), Hugo Lloris (Tottenham), Per Mertesacker (Arsenal).

***
Omgångens mål: Sebastian Larsson, Sunderland. Okej, jag har kanske tagit på mig de blågula glasögonen, men det var en njutning att se ”Seb” vrida in frisparken bakom Hugo Lloris.
Omgångens manager: Arsène Wenger, Arsenal. Äntligen hade polletten trillat ned för Wenger som ställde ut ett organiserat, riskminimerande Arsenal på Etihad. Märkligt att det tagit så lång tid för honom att ta steget fullt ut att anpassa taktiken efter motståndet.
Omgångens floppspelare: Kevin Mirallas, Everton. Snodde en straff från Leighton Baines – och missade den. Det var inte direkt det som Everton behövde just nu…

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB