Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (31)

av Kalle Karlsson

Tim Howard började säsongen svagt och det var en av anledningarna till att Everton hade tufft i höstas. Nu har amerikanen varit mer stabil och i helgens match mot Southampton svarade han för ett par superräddningar när Southampton besegrades.
Héctor Belleríns framfart har vi noterat tidigare och i helgens stormöte med Liverpool visade han varför han förmodligen är Arsène Wengers förstaval på högerbacken även när Mathieu Debuchy är tillbaka. Målet banade väg för storsegern. Phil Jagielka var stabil i mittförsvaret för Everton medan Jason Shackell fortsätter att övertyga i Burnley (en av ligans mest undervärderade spelare). Patrick van Aanholt var överallt i derbyt och får vänsterbacken.
Mesut Özil har fått kritik för sitt spel i perioder, men nu är tysken i storform och mot Liverpool var han dominant från sin mittfältsposition. Frisparksmålet var kronan på verket. Estéban Cambiasso var bra för Leicester medan Ander Herrera blivit en viktig kugge i Louis van Gaals ”nya United”. Eden Hazard var bäst på plan för Chelsea och satte ett mål och en assist.
På topp väljer jag Olivier Giroud, en annan Arsenalspelare i storform, och Crystal Palaces Glenn Murray. Den sistnämnde sysselsatte ensam Manchester Citys försvar och prickade in ett av målen i segermatchen.
Omgångens spelare: Eden Hazard, Chelsea.

Mitt omgångens lag (4-4-2):
Tim Howard, Everton
———————————————–
Héctor Bellerín, Arsenal (3)
Jason Shackell, Burnley
Phil Jagielka, Everton (2)
Patrick van Aanholt, Sunderland
———————————————–
Mesut Özil, Arsenal (4)
Estéban Cambiasso, Leicester
Ander Herrera, Manchester United (3)
Eden Hazard, Chelsea (8)
————————————————
Olivier Giroud, Arsenal (3)
Glenn Murray, Crystal Palace

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Scott Dann (Crystal Palace), Jason Puncheon (Crystal Palace), Glenn Murray (Crystal Palace), Lee Cattermole (Sunderland), Jermain Defoe (Sunderland), Alexis Sanchez (Arsenal), Laurent Koscielny (Arsenal), Bafetimbi Gomis (Swansea), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Bobby Zamora (QPR), César Azpilicueta (Chelsea).

***
Omgångens mål: Herrejösses vilka fullträffar vi fick se i helgen. Jermain Defoes volley hade vunnit vilken annan vecka som helst, Bobby Zamora, Wayne Rooney, Bafetimbi Gomis, Alexis Sanchez… men jag måste välja här och då faller mitt val på Charlie Adam som gjorde mål från egen planhalva.
Omgångens manager: Alan Pardew, Crystal Palace. Vilket lyft ”Eagles” har fått under den före detta Newcastle-tränaren.
Omgångens floppspelare: Kolo Touré, Liverpool. Startade i mittförsvaret och agerade osäkert matchen igenom.

***
Jag upptäckte nu att jag missat ett omgångens lag från omgång 30. Det kommer vid tillfälle.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB