Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (1)

av Kalle Karlsson

Första omgången avklarad – då kan vi sätta ihop höstens första omgångens lag.
West Ham svarade för en stor skräll genom att vinna borta mot Arsenal på Emirates. En av segerorganisatörerna var spanske målvakten Adrián som svarade för flera svettiga räddningar.
I backlinjen var hans lagkamrat Winston Reid given. Nyzeeländaren var en jätte i eget straffområde och städade undan det mesta. Chris Smalling var resolut för Manchester United (hade bland annat tio bollvinster och 5/5 lyckade tacklingar) och på högerbacken var italienaren Darmian säkerligen en trevlig bekantskap för många Manchester United-anhängare. Darmian är bolltrygg och positionssäker. Samma känslor hade nog Aston Villa-fansen om Jordan Amavi. Den 21-årige vänsterbacken köptes i somras från Nice och svarade för en fin debut.

På mittfältet imponerade Yaya Touré stort för Manchester City. Han satte 1–0-målet (för än så länge verkar han ha fått det i den officiella statistiken) och dunkade sedan dit 2–0. Mark Noble svarade för en enorm arbetsinsats på Emirates och höll ihop West Hams mittfält.
På de offensiva platserna var det som alltid hård konkurrens. Riyad Mahrez (två mål) var gjuten, David Silva ännu mer självskriven och Jefferson Montero börjar växa ut till en personlig favorit. Oj, vilken speed han har när han trycker ifrån!
Där framme fanns ingen fantastisk anfallsinsats, även om Odion Ighalo gjorde ett urstarkt inhopp för Watford. Men Bafétimbi Gomis var stark för Swansea, tvingade Thibaut Courtois till en jätteräddning i upprinnelsen till 1–1-målet och han ordnade straffen och satte dit den själv till 2–2 på Stamford Bridge.
Omgångens spelare: David Silva, Manchester City.

Mitt omgångens lag:
Adrián, West Ham
—————————————
Darmian, Manchester United
Winston Reid, West Ham
Chris Smalling, Manchester United
Jordan Amavi, Aston Villa
—————————————
Yaya Touré, Manchester City
Mark Noble, West Ham
—————————————
Riyad Mahrez, Leicester
David Silva, Manchester City
Jefferson Montero, Swansea
—————————————
Bafétimbi Gomis, Swansea

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Yohan Cabaye (Crystal Palace), Ciaran Clark (Aston Villa), Cheikhou Kouyaté (West Ham), Georginio Wijnaldum (Newcastle), Dimitri Payet (West Ham), Angelo Ogbonna (West Ham), Moussa Sissoko (Newcastle), Jonjo Shelvey (Swansea), André Ayew (Swansea), Marc Albrighton (Leicester), Wilfried Zaha (Crystal Palace).

***
Omgångens mål: Finns två att välja mellan, Ross Barkley eller Coutinho. Jag väljer Coutinho som först vände bort Steve Sidwell och sedan krutade in segermålet för Liverpool med några minuter kvar mot Stoke.
Omgångens manager: Slaven Bilic, West Ham. Hade ne utmärkt taktisk plan för att stänga ned Arsenal och draget att starta 16-årige Reece Oxford blev jackpott.
Omgångens floppspelare: Sebastian Coates, Sunderland. Platsade aldrig i Liverpool och frågan är om han kommer göra det i Sunderland. Det var rena hönsgården i första halvlek när Leicester tilläts göra tre mål.

***
Vi hade en tävling i bloggen där man skulle gissa snabbaste målskytten i Premier League. Det inkom runt 400 svar, de allra flesta gissningarna landade på Theo Walcott, Christian Benteke, Memphis Depay, Callum Wilson och Wayne Rooney. Nu blev det Yaya Touré som blev snabbaste målskytten via sitt 1–0-mål för Manchester City i nionde minuten mot West Bromwich.
Tävlingen togs hem av Robin Lennartsson, 25 år, från Karlstad. Robin får ett signerat exemplar av min nya bok ”Kungar av Premier League” i brevlådan.

Boken2
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB