Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (7)

av Kalle Karlsson

Det var lite mer tunt bland målvaktsinsatser i helgen. Hugo Lloris svarade för ett par fina räddningar mot Manchester City, men jag noterade också hur han bjöd Raheem Sterling på ett gratisläge tidigt i matchen med en misslyckad rensning. Det är såna misstag som kan bli kostsamma och fransmannen har sällan övertygat i spelet med fötterna. Så jag väljer Adrián som var mycket bra för West Ham trots två insläppa mål mot Norwich.
I backlinjen tar jag Daryl Janmaat, ny fin insats, och Ryan Bertrand på ytterbacksplatserna. Den sistnämnde var bäst på plan i comebacken, enligt tränaren Ronald Koeman. Brede Hangeland har fått en renässans i Crystal Palace och jag tycker att han var planens bäste mot Watford. Virgil van Dijk har blivit ett lyft för Southampton.
På mittfältet är Erik Lamela (ett mål, en assist) given till höger. Vurnon Anita slet enormt på Newcastles mittfält medan Eric Dier blev målskytt och gjorde en mycket bra andra halvlek för Spurs. Alexis Sanchez (tre mål) tar platsen till vänster utan diskussion.
Romelu Lukaku vände nästan på egen hand matchen för Everton medan Daniel Sturridge underströk hur viktig han är för Liverpool.
Omgångens spelare: Alexis Sanchez, Arsenal.

Mitt omgångens lag:
Adrián, West Ham(2)
————————————–
Daryl Janmaat, Newcastle (2)
Brede Hangeland, Crystal Palace
Virgil van Dijk Southampton
Ryan Bertrand, Southampton
————————————–
Erik Lamela, Tottenham
Vurnon Anita, Newcastle
Eric Dier, Tottenham
Alexis Sanchez, Arsenal
————————————–
Romelu Lukaku, Everton (2)
Daniel Sturridge, Liverpool

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Rudy Gestede (Aston Villa), Lucas Leiva (Liverpool), Hugo Lloris (Tottenham), Jamie Vardy (Leicester), Harry Kane (Tottenham), Juan Mata (Manchester United), Kevin Mbabu (Newcastle), Ramires (Chelsea), Diafra Sakho (West Ham), Marko Arnautovic (Stoke), Toby Alderweireld (Tottenham), James Milner (Liverpool), David De Gea (Manchester United), Gerard Deulofeu (Everton).

***
Omgångens mål: Ramires, Chelsea. Brassen skickade i väg ett kanonskott som tog Chelsea tillbaka in i matchen. Lite konstigt att Ramires inte visat den skottstyrkan tidigare.
Omgångens manager: Steve McClaren, Newcastle. Visst, han vann inte matchen, men jag gillade hur han satte upp ett mer kompakt lag. McClaren mönstrade ett 4-4-2 där en anfallare droppade ned i defensiven. Det räckte så när till en trepoängare.
Omgångens floppspelare: Willy Caballero, Manchester City. Fick chansen mellan stolparna för City men tog den inte. Tre av målen kan han inte lastas för, men hans ödesdigra, fatala misstag vid Toby Alderweirelds 2–1 blev ödesdiger.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB