proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Tacka inte mig, Loretta…

av Roland Poirier Martinsson

Loretta Walsh och hennes medsystrar är naturligtvis helt ute och cyklar. Och de har fel, inte på ett fnissigt sätt, utan på ett antidemokratiskt sätt.

Låt oss lägga sakfrågan åt sidan. Bedriver republikanerna krig mot kvinnor? Jag tycker att det är ett fullständigt felaktigt påstående, och de amerikanska kvinnorna tycks dela min uppfattning (om vi ska låta den senaste månadens opinionssvängningar vara en indikator). Vid ett annat tillfälle kommer jag säkert att diskutera detta mer ingående. Loretta Walsh har rätt till sin åsikt och slåss med öppet visir. Fine, men hon har fel.

Problemet med förslaget att skänka spermier människovärde är dock ett helt annat, där hon inte bara har fel. Hon använder sig av en otillåten metod att driva sin åsikt.

För det första, Loretta Walsh anser inte att spermier äger människovärde. Tvärtom, hon tycker att det är en fullständigt skrattretande tanke. Det tycker alla andra människor också. Det vore som att skänka tånaglar människovärde.

För det andra, hon begär att delstatsparlamentet ska rösta igenom till lag just denna idiotiska idé. Därigenom använder hon demokratins viktigaste institution – den lagstiftande församlingen – som en PR-pryl. Hon driver med väljarna som givit henne sitt förtroende. Vad blir konsekvensen av ett sådant beteende?

Ska sossarna lägga ett lagförslag i Riksdagen som kräver att alla barn, vars föräldrar inte har råd att åka på semester, måste betala straffavgift till turistnäringen? För att sålunda visa vad de uppfattar som absurt i Alliansens politik? Och om Jimmie Åkesson vaknar på den sidan vinner förslaget och vi har en lag som inte finns, men alla får skratta?

Detta är Bert Karlsson på Riksdagens talarstol gånger tio. Tacka inte mig och svenskarna för stödet, Loretta. Du har, föreställer jag mig, noll stöd här för det du gör. Om sedan en del svenskar står på din sida i sakfrågan är en annan femma.

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB