Startsida / Inlägg

Årets bästa appar till Iphone

av Peter Pettersson

Så här på årets sista dag känns det som det är läge att kora 2010 års bästa appar för Iphone.

För ett år sedan var antalet appar i Apples Appstore strax över 100 000. Den siffran tredubblades till slutet av oktober i år. I dag finns cirka 320 000 appar tillgängliga i Appstore. Mer än någon någonsin kan komma att behöva. Men å andra sidan finns det appar för nästa alla specialintressen man kan tänka sig.

Här är Prylbloggens lista över de tio bästa apparna till Iphone 2010. Utan inbördes ordning.

CNN.jpg

CNN App for Iphone (International)
Bästa nyhetsappen i dag. Täcker nästan allt och har både text, bilder och video.

Skype.jpg

Skype
Gratis telefonsamtal över wifi samt videosamtal. Numera också video i Iphone 3G och 3GS. Bättre än Facetime för att man kan nå även dem som inte har Iphone.

Navigon.jpg

Navigon
Den bästa navigationsappen för bilen. Med den senaste uppdateringen är den vassare än huvudkonkurrenten Tomtom.

Cloudbrowse.jpg

Cloud Browse
Löser problemen med att Iphone, Ipad och Ipod Touch saknar stöd för Adobes Flash. Sidor med Flash-video visas utan problem. Finns bara i den amerikanska Itunesbutiken och kostar sedan 4.99 dollar i månaden. Bättre än de omtalade nya appen Skyfire som åtminstone inte jag får att funka mot svenska webbsidor.

Dropbox.jpg

Dropbox
Säkerhetslagra, hämta, läs dokument lagrade i molnet från Iphone, dator eller Ipad. Gratis för upp till 2 GB data.

Eprint.jpg

Eprint
Mycket bättre än Apples egen halvdana funktion för utskrifter från Ios-baserade produkter som Iphone, Ipad och Ipod Touch. Klarar de flesta skrivare och är enkel att använda.

Mitube.jpg

Mitube
App som gör det möjligt att spara video från Youtube lokalt i Iphonen. Sedan kan man spela upp den när man vill. Klart kul för musikvideo. Fanns åtminstone tidigare i år på amerikanska Appstore.

Spotify.jpg

Spotify
Premiumversionen för 99 kronor i månaden är svårslagen i dag. När man nu kan ladda ned sina spellistor lokalt i telefonen och lyssna på musik när man sitter på flyget till exempel leder till att inköpen på Itunes sjunker rejält.

Runkeeper Pro.jpg

Runkeeper Pro
När man tränar är det alltid kul att föra loggar på olika sätt. Efter att ha hållit på med Excel- och senare Number-ark i många år är det bara att konstatera att de nya apparna är mycket, mycket roligare att använda. Runkeeper Pro har mängder med extra funktioner som coach, integrerad musik med mera.

Weather Pro.jpg

Weather Pro
Vädret är kanske väldens vanligaste samtalsämne. Den här appen är den klart bästa av dem som finns för Iphone/Ipad så här långt. Men för att få ut full funktionalitet måste man betala både för Pro-versionen och en tilläggstjänst för Europa.

Gott nytt år!

😎 PP

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB