Startsida / Inlägg

Google annonsregler är anpassade för Googles plånboken

av Peter Pettersson

Google är en stor aktör på annonsmarknaden. Och det finns många ganska skrupelfria personer som utnyttjar Googles minst sagt lösa regler för vad som är OK eller inte. Och för att Google inte ska behöva bry sig så mycket är reglerna skrivna så att det ska bli så få klagomål som möjligt att hantera. Och de måste hanteras går att skriva av och allt är frid och fröjd. Pengarna rullar in.

Ett exempel: Sollentuna är en kommun som ligger norr om Stockholm. Den gränsar visserligen till Stockholm i väster och ligger i Stockholms län. Men Sollentuna är inte Stockholm.

I Sollentuna bygger Ikano bostad ett nytt bostadsområde. Det marknadsförs på Google genom annonser där man lockar med nybyggt i Stockholm. Vilket är fel. I Stockholms län, eller i Sollentuna, ja, men inte i Stockholm.