Startsida / Inlägg

Galaxy S8 får supervideo från Sony

av Peter Pettersson

Samsungs kommande toppmobil Galaxy S8 som lanseras formellt den 29 mars kommer att få en 12 MP och en 8 MP kamera för selifes samt en 3,7 MP RGB-kamera för irisigenkänning för att låsa upp mobilen med ögonen. En teknik som också fanns i Galaxy Note 7 som drogs in på grund av problem med batterierna som ledde till bränder och överhettning.

Galaxykameran kommer att vara kapabel att filma slowmotionvideo i upp till 1000 fps. Kameran i Galaxy S8 kommer från Sony som redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet på februari visade upp samma teknik i nya toppmodellen Xperia XZ.

Även Apple köper kameramoduler till sina mobiler från Sony. Så det är rimligt att anta att en variant av samma teknik dyker upp även i den kommande Iphone 8 som väntas lanseras i september.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB