Startsida / Inlägg

Samsungs nya röststyrning Bixby ska ta upp kampen med Alexa

av Peter Pettersson

Den just nu smartaste AI-stödda röststyrningen är Amazons Alexa. Men det förutsätter att du är beredd att tala engelska.

Och nästa vecka, i samband med att Samsung lanserar nya Galaxy S8 och S8 Plus, väntas koreanerna också premiärvisa sin nya röststyrning Bixby. Till stora delar utvecklad av samma gäng som gjorde Apples Siri. Samsung köpte det bolaget.

Men någon Bixby på svenska blir det inte än på ett tag.

Problemet för svenska användare är att det kostar i princip lika mycket att anpassa en AI-stödd röststyrning för svenska som för till exempel spanska, italienska och tyska. Fixar företaget bakom produkten täcker de in över halv miljard användare. Fixar de svenskan så når de cirka nio miljoner. Och då får vi vackert vänta.

Bixby ska dock, enligt alla läckor som sipprar fram om Samsungs event nästa vecka, ha en inriktning mer mot att praktiskt styra mobilens olika funktioner. Det ska bli intressant att testa den funktionen.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Raluca Dintica och Edit Lindblad
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB