Startsida / Inlägg

Hitta på Iphone X utan hemknapp

av Peter Pettersson

 

dubbelklickIphoneXI ett antal år nu har användare av Apples Iphone och Ipads också för den delen, vant sig vid att kunna dubbelklicka på hemknappen för att få upp alla aktiva och eventuellt frusna appar,  för att sedan enkelt kunna stänga av dem man önskar genom att dra den aktuella appen uppåt med fingret.

Utan hemknapp på Iphone X blir det en helt annan historia. För att kunna göra samma sak får du trycka med fingret i skärmens nedre vänstra del och dra uppåt åt höger utan att släppa. Då dyker apparna upp och du kan bläddra. Men för att stänga av en app krävs att du håller fingret nedtryckt på den appen till du ser ett minustecken uppe till vänster på appen. Klicka där och appen stängs ned.

Inte lika enkelt och smidigt som i tidigare Iphones. Men det går.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB