Startsida / Inlägg

Apples utbildning i apputveckling populär i Europa

av Peter Pettersson
Everyone-Can-Code_EU_students-Harlow-college_20170118

70 högskolor och universitet runt om i Europa har infört Apples Alla kan koda. Det är ett program som Apple har utvecklat för att alla ska kunna lära sig bygga mobilappar. Dessa högskolor och universitet inför Apples kurs App Development with Swift, för att skapa möjligheter för alla studenter och ge dem färdigheter som behövs för ett yrkesliv i appekonomin.

Utbildningsinstitutioner i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Österrike, Belgien, Tjeckien, Irland, Luxemburg, Polen och Portugal erbjuder App Development with Swift för att förbereda studenterna för en framtid inom apputveckling. Den ettåriga kursen har utformats av Apples ingenjörer och utbildare för att studenter ska lära sig koda och designa appar, oavsett bakgrund och kunskapsnivå.

I Sverige ges utbildningen för närvarande på:
• Malmö stad, Stenkulaskolan
• Botkyrka, Xenter Tumba (xenter.se)
• Visby Gymnasium

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB