Startsida / Inlägg

Apple kan vara på väg att släppa Itunes

av Peter Pettersson

Enligt uppgifter i amerikanska medier kommer Apple att lägga ned så kallade Itunes LP-album, med extramaterial, bilder et cetera. Skivbolagen har fått information från Apple att man inte längre kommer att ta emot sådana nya album under mars månad.

Det har på nytt satt fart på spekulationerna att Apple kan komma att lägga ned Itunes till förmån för Apple Music. Den nya musiktjänsten utvecklas snabbt och har till skillnad från bland andra Spotify, inga gratisätare och heller inga egentliga rabatter. Spotify hävdar i sitt börsprospekt att man de har 71 miljoner ”premium subscribers”. Om ”premium subscriber” är lika med fullbetalande skulle Spotify tjäna över sju miljarder i månaden. Och då skulle bolaget plötsligt ha börjat gå med vinst. Föga troligt.

Sedan Apple Music introducerades har Apple försökt hitta ett sätt att positionera butiken där man köper musik mot Apples Music där man kan lyssna på hur mycket musik som helst. Det har gått sådär. Så en utfasning av Itunes och satsning på Apple Music vore inte någon större överraskning. För vilka köper musik i dag?

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB