Startsida / Inlägg

Europeisk försmak av CES

av Peter Pettersson

AMSTERDAM
För andra året i rad hölls en förpostfäktning inför CES i Amsterdam. Fokuseringen på Amsterdam innebär ett lyft för nederländska IT-företag. Inte minst startups som annars kan ha svårt att nå en större publik.
IMG_0133

Precis som i fjol var det många nya spännande företag och produkter på plats. Men utöver en utställningsdel var dagen fylld med programpunkter med intressanta föreläsare och paneldiskussioner. De problem som nystartade företag inom IT-sektorn står inför är påfallande lika vare sig det handlar om amerikanska, nederländska eller svenska bolag.

IMG_0136

Som en del i att fira World Tourism Day, informerade CTA om att det kommer att finnas ett helt nytt turistområde vid CES 2019 som ska lyfta fram vikten av teknik och innovation inom turismen. På CES kommer dessutom CTA:s fjärde bok ”Ninja Future: Secrets to Success i den nya världen av innovation” att släppas. I boken skriver Gary Shapiro, VD och koncernchef på CTA, om det framväxande tekniska landskapet.

Under utställningsdelen fick publiken rösta fram de mest spännande produkterna.

IMG_0185

31 teknikföretag från Nederländerna och den omgivande regionen har utsetts till CES 2019 Innovation Honorees. Bland dem det holländska företaget EVBox i kategorin Smart Energy och Qoobi i kategorin High Performance Home Audio/Video.

En de mest intressanta produkterna var ett hjälpmedel som visualiserar konversationer för dem med hörselnedsättning
En de mest intressanta produkterna var ett hjälpmedel som visualiserar konversationer för dem med hörselnedsättning

– De företag som erkänns som årets CES Innovation honorees representerar den drivkraft som tar vår globala industri till nya höjder. Produkterna som lyftes fram idag erbjuder lösningar på några av världens mest pressande utmaningar och kommer att förändra våra liv och vår värld till det bättre, säger Karen Chupka, vice VD, CES, CTA.

 

Under sitt andra år samlade CES Unveiled Amsterdam 634 deltagare från 19 länder, inklusive 64 utställare från Nederländerna och omgivande regioner.

En timer håller reda på hur länge barnen, eller du, egentligen spelat dataspel.
En timer håller reda på hur länge barnen, eller du, egentligen spelat dataspel.

CES 2019 går från 8-11 januari 2019 i Las Vegas, Nevada och kommer att visa upp teknik inom alla större områden, med 4 500 företag och över 2,75 miljoner kvadratmeter utställningsutrymme.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB