Startsida / Inlägg

Ny Macbook Air och nya Ipads från Apple

av Peter Pettersson
MacBook-Air-gold-10302018

Till slut kom en uppgraderad Macbook Air från Apple. Efter tre releaser av Macbook 12-tum med retinaskärm finns nu 2018 års version av Macbook Air. Senast det begav sig med en uppdatering av Macbook Air var 2013.

Årets modell har en 13,3-tums retinaskärm, touch-ID och stöd för Thunderbolt 3. Den har Facetimerkamera och stöd för externa skärmar upp till 5K. Med 8 GB RAM och 128 GB flashlagring ligger priset på 14 995 kronor. Med 256 GB lagring åker priset upp till 17 496 kronor. Någon Sdxc-kortplats finns dock inte på den nya retinaversionen, vilket gör att det inte går att bygga ut lagringen den vägen. Något som annars är betydligt billigare än.att betala för en större flashdisk.

ipad-pro_smart-keyboard-apple-pencil_10302018

Apple lanserade vid sitt höstevent också nya Ipadpromodeller som fått USB-C, ett nytt smart tangentbord och FaceID samt en ny version av Mac mini.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB