Startsida / Inlägg

Apple slutar redovisa antalet sålda mobiler

av Peter Pettersson

Apple redovisade ett starkt resultat för sitt fjärde kvartal på verksamhetsåret (kalenderårets tredje). Bolaget sålde 46,9 miljoner Iphones under kvartalet. Något fler en samma period i fjol.

Men intäkterna steg kraftigt. Från 28,8 miljarder dollar till 37,2 miljarder. Något som främst kan förklaras av att Apples under motsvarande period förra året sålde Iphone 8 och 8 Plus. Den dyrare iPhone X kom ut först under oktober månad. I år har de betydligt dyrare Iphone XS och XS Max funnits ute under september.

För innevarande kvartal flaggade Apple dock för något lägre intäkter än vad Wall Streets analytiker hade räknat med. Skälet till det, är enligt Apples VD Tim Cook, lägre efterfrågan i vissa tillväxtmarknader och valutakurser. Apples aktie föll fyra procent på den så kallade eftermarknaden på Nasdaqbörsen i New York sedan kvartalsrapporten offentliggjorts.

I samband med rapporten meddelade Apple också att man framöver inte kommer att särredovisa hur många Iphones, Ipad, Macar et cetera som bolaget säljer. Det lär dock inte hindra analysföretag som Canalys, Statista och andra att beräkna förhållandevis korrekta antal ändå.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB