Startsida / Inlägg

Amazon närmare svensk lansering

av Peter Pettersson

Den amerikanska e-handelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i morgon onsdag. Exakt vad man planerar att meddela är inte känt. Men redan tidigare i höstas spekulerades det i att Amazon skulle starta sin svenska verksamhet till Black Friday. Nu talas det istället om jul.
Redan i våras våras blev det känt att Amazon köpt mark i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm för att bygga åtta byggnader om vardera 25 000 kvadratmeter. Totalt handlar det om 300.000 kvadratmeter mark för totalt 60 miljoner kronor, enligt tidningen Fastighetsvärlden. Men byggnaderna har Amazon tidigare sagt ska användas för bolagets satsningar på datorhallar.
Amazon har också köpt upp och säkrat domännamnet amazon.se som dock än så länge pekar mot Amazons tyska sajt. Bolaget har också ansökt om att få tillhandahålla betaltjänster i Sverige och startat bolaget Amazon Payments Sweden AB. Nyligen förlängde Amazon också sitt distributionsavtal för Sverige med Postnord.

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB