Startsida / Inlägg

Ombyggd Galaxy Fold redo för släpp

av Peter Pettersson

Samsung har ändrat i konstruktionen av Galaxy Fold och anser nu att man löst både problemen med skärmen och med gångjärnen som rapporterades i samband med att ett antal testare i Nordamerika använt den nya mobilen i en kortare tid i april/maj.

Någon gång i höstas insåg Samsungs produktutvecklare att skärmen behövde ett skydd för att inte repas och skadas. Initialt hade man tänkt använda en en genomskinlig PI-plastfilm (polyimid), som är ett relativt nytt material som betraktas som superstarkt och tål både stötar och slag och värme. Men man valde istället en annan lösning med en film som monterats utanpå skärmen. En skyddsfilm som  i många avseenden liknar sådan film som man mobiler levereras med och som ska dras av före användning. Och det var precis det en del testare i Nordamerika gjorde och som fick Samsung att skjuta upp releasen av Galaxy Folk.

Sedan dess har man skruvat i designen placerat skyddsfilmen innanför skärmen så att inte användare kan ta bort den. Enligt koreanska ET News ska Samsung också ha fixat problemen med gångjärnen i den vikbara mobilen så att de inte kan samla på sig fickludd och annan smuts och den 18 juni ska Samsungs mobildivision ha meddelat Samsung Display att man är redo att släppa ut den nya mobilen redan i juli. Någon bekräftelse på den uppgiften finns dock inte ännu.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB