Startsida / Inlägg

Motorola utmanar mobilbranschen

av Peter Pettersson

Motorola är på gång på mobilsidan igen. Sedan mobildelen av Motorola lades ut för försäljning för snart tio år sedan, vilket ledde till att först Google och sedan kinesiska Lenovo köpte mobiltillverkningen, har Motorolas resa varit lite upp och ned.

Först var det rejält ned. Inom loppet av 8-10 månader försvann Motorolas mobiler från de stora försäljningskanalerna. Men sedan Lenovo tagit över har det börjat gå uppåt på nytt. Även om det varit trögt i portgången.

Nu kommer Motorola med tre nya mobiler där den dyraste kostar under 3 000 kronor! På en marknad där tillverkare som Apple och Samsung vant kunderna vid att en mobil ska kosta över 10 000 kronor ska det bli mycket intressant att se vad Motorola kan åstadkomma med sina nya produkter.

Med ett nysignat avtal med distributionsjätten Ingram Micro får man bättre vägar ut till återförsäljare och slutkunder och det kanske mest intressant är att för de allra flesta är Motorolas nya mobiler fullt tillräckliga när det gäller funktioner och kvalitet.

Moto E6 Play har både  fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning. 32 GB lagring, 5.5” Max Vision HD+ display. Snabbfokuserande  13 MP-kamera med porträttfunktion i selfieläget och ett 3000 mAh-batteri som ger upp emot två dagars drifttid. Rekommenderat pris: 1 190 kronor. Nä, det fattas ingen nolla i priset.

Moto G8 Plus är ett steg uppåt med Quad Pixel kamerasystem och 48 MP sensor och Night Vision och en actionkamera med utravidvinkel. 25 MP selfiekamera
6.3” Max Vision-display och Dolbyhögtalare. Den har 40 timmars batteritid och snabbladdning. För den är det rekommenderade priset 2 990 kronor.

Imponerande makrofunktion i en mobil för under 2 000 kronor.

Motorola one macro her ett AI-kamerasystem. Med en 5x Macro Vision-kamera. Och du missar aldrig en bild, tack vare huvudkamerans blixtsnabba laserfokus, upp till två dagars batteritid med ett 4000 mAh-batteri en 6.2” Max Vision HD+ display, 4 GB RAM och 64 GB lagring. Den går på 1 990 kronor.

Visst, man får inte allt det som ingår i Apples eller Samsungs premiumkameror när det gäller optisk zoom, prestanda och skärmkvalitet. Men den fråga man måste ställa sig är om det egentligen motiverar att man ska betala 10 000 kronor mer för någon av premiummobilerna?

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB