Startsida / Inlägg

Tre nya Galaxymobiler ska ge Apples Iphones en match

av Peter Pettersson

Nu kommer S-pen till nya toppmodellen i Samsungs Galaxyserie.
Tre nya mobiler med ännu bättre kameror är i fjol.
Och lite lägre priser än förra året.

Samsungs Galaxy S21-serie lanserades vid ett digitalt event i dag. Årets serie består så hör långt av tre modeller. I fjol lade ju Samsung till en FE-modell på sensommaren. S21 har en 6.2” display. Galaxy S21+ har en 6.7” stor skärm som ska ge en mjukare tittarupplevelse och mer följsamt skrollande. Att skärmen är adaptiv betyder att skärmen justerar bildfrekvensen automatiskt från 10Hz till 120Hz vilket bland annat ska batteritiden.

Kamerorna klarar 8K och med det Samsung kallar 8K Snap kan användare filma i 8K och i efterhand ta ut foton av hög kvalitet ur filmen.En annan nyhet är  Vlogger View som gör så att man kan filma med både bakre och främre kameran samtidigt. Tillsammans med Samsungs nya hörlurar Galaxy Buds Pro går det att spela in två ljudkällor, telefonen eller hörlurarna, samtidigt. 

Den digitala zoomen är 10x. Men med hybridfunktionen Space Zoom får man upp till 100x zoom med Ultra-modellen (30x zoom på Galaxy S21 och S21+). Ultran har också Bright Night-sensor som ska ge bättre foton i sämre ljusförhållanden.

Galaxy S21-serien klarar både 5G och Wi-Fi 6E (S21 Ultra) och till S21 Ultra blir det möjligt för användare av S-serien att använda enS Pen  för första gången. S Pen ingår dock inte, utansäljs separat. Men det går också att använda äldre S-pen från Note eller Galaxy Tab.

De nya mobilerna går att beställa från och med i dag och i butik ska de börja säljas den 29 januari. S21 kommer att starta på 9 490 kronor, s21+ på 11 690 och s21 Ultra börjar från 13 990 kronor.

Precis som Apples senaste Iphones levereras nya Galaxy S21-seriens mobiler utan laddare.

Jag hoppas få testexemplar i början av nästa vecka och då får vi se vad kamerorna klarar på allvar.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson och Joakim Ottosson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB