Startsida / Inlägg

Vart går Spotifys prishöjning?

av Peter Pettersson

Spotify höjer priset för premiumabonnemang från 99 till 109 kronor. Skälet uppger bolaget vara så ”vi kan fortsätta att förnya och investera för att ge dig den bästa upplevelsen och mer värde i form av nytt innehåll och fler funktioner att använda”.

Det innebär i klartext att de som vill ha ett premiumabonnemang för att lyssna på musik måste vara med att betala de jättebelopp Spotify betalar för att köpa på sig poddstjärnor som Joe Rogan, Kim Kardashian West, prins Harry och Meghan Markle samt Obamas produktionsbolag Higher Ground för att utvidga sin verksamhet. Ett måste då den ursprungliga affärsidén inte ger tillräckliga vinster för att Spotify ska klara sig i långa loppet.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB