Startsida / Inlägg

Mera vikbart från Samsung

av Peter Pettersson

Samsung fortsätter med vikbara mobiler. I dag lanserades två nya modeller Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3. De bygger vidare på tidigare lanserade modeller. Trots ett hittills ganska ljumt mottagande på marknaden räknar Samsung med att vikbara mobiler ska bli den nya innegrejen.

Tittar man bakåt så var det Samsung som var först med smarta mobiler med större format när man introducerade Note-serien i samband med IFA i Berlin 2011. Nu tio år senare är stora mobiler mainstream som alla tillverkare erbjuder.

Frågan är om Samsung lyckas med konststycket att än en gång vända mobilmarknaden i en ny riktning? Hittills ha säkert de höga priserna för vikbart varit en återhållande faktor. Och så mycket billigare blir inte de nya modellerna heller.

Galaxy Z Fold3 startar på 19 490 kronor när den släpps i butik 27 augusti. Galaxy Z Flip3, som är en enklare modell, startar på 11 490 kronor. Billigare än Apples Iphone 12 Pro, men dyrare än Iphone 12.

Dessutom visade Samsung i dag upp de nya hörlurarna Galaxy Buds2 som ska reducera bakgrundsljud med upp till 98 procent.

Samsung satsar också vidare på smarta klockor. Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic kallas de nya modellerna som drivs med WearOS som är ett samarbete mellan Samsung och Google. Om den satsningen kan rubba Apples marknadsposition för smarta klockor blir intressant att se. Hittills har det inte gått.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Frida Englin Danielsson, Jonatan Westerlind
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB