Startsida / Inlägg

Bli inte lurad

av Peter Pettersson

Det finns några företag som satt i system att försöka ta ut överpriser för internettjänster främst från småföretag. Ett sådant, som bland andra Svensk Handel också varnar för, är Webhosting Solutions 24.

De skickar ut vad som vid första påseende ser ut som en faktura på, i det här fallet, 4 875 kronor. För det får man 50 GB webbutrymme, obegränsat antal e-postadresser, personlig support, 50 GB lagringsutrymme för epost plus lite till.

Kan ju se bra ut om man inte kollar så noga.

Det är bara det att motsvarande tjänster från till exempel One.com kostar strax under 1 200 kronor per år. Lite drygt 3 600 kronor billigare än det så kallade erbjudandet från Webhosting Solutions 24.

Så här motiverar Svensk Handel sin varning för företaget:

”Web hosting solutions 24 skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875 kr. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.”

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Marlon Appelgren och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB