Startsida / Inlägg

Ny elbil från VW i Las Vegas

av Peter Pettersson

I morgon tisdag startar pressdagarna inför årets upplaga av elektronik- och prylmässan CES i Las Vegas. På senare år, redan innan pandemin slog till, har elbilar kommit att få ett allt större utrymme på CES.

Den nya modellen i ID-serien väntas bygga på prototypen ID Aero.

2021 ställdes den fysiska mässan in på grund av pandemin och genomfördes bara digitalt. Och i fjol gjorde man ett försök med en fysisk mässa. Men det blev ganska rumphugget. Covid-19 tog fart i delstaten Nevada mot slutet av december 2021, så i stort sett alla de stora bolagen valde att hoppa av i sista stund.

Men i år hoppas arrangörerna att CES ska kunna genomföras på plats i Las Vegas med drygt 2 200 utställande företag och som man hoppas runt 100 000 besökare. Med tanke på att det är en mässa som inte är öppen för privatpersoner är det en rätt bra siffra. Inte lika hög som innan pandemin, men ändå på rätt väg.

Själv är jag på väg mot Las Vegas och har just nu mellanlandat i London.

En av de intressantaste sakerna som har dykt upp i ryktesfloran inför CES är att Volkswagen planerar att visa upp en ny elbil på mässan. Troligen en modell byggd på prototypen ID Aero.

Exakt hur mycket VW kommer att avslöja är dock lite oklart. Lanseringseventet äger rum i morgon tisdag lokal tid i Las Vegas. Men med tanke på tidsskillnaden på nio timmar blir det mera natt mot onsdag svensk tid.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Joel Holmgren och Vilma Stockvall
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB