Startsida / Inlägg

Ny serie klippare och trädgårdsmaskiner från Husqvarna

av Peter Pettersson

Nya robotgräsklippare som inte kräver slinga och verktyg som från nu följer standarden från Power for All Alliance är några av nyheterna i Husqvarnas lineup för 2023.

De nya klipparna ingår i vad Husqvarna kallar Nera-serien och det är tre modeller: 320, 430X och 450X. De är alla försedda med radar i fronter som ska göra att klipparen inte kör på sådana som sticker upp ur gräsmattan. Och även minska risken för att den kör på eventuella igelkottar.

Klipparna är tänkta för gräsmattor på 2 200 till 5000 m².

De kan operera slinglöst. Men då krävs tillsatsen EPOS, som kostar cirka 16 500 kronor. Robotgräsklipparna är heller inga billiga saker. Den minsta hamnar runt 32 500 kronor och det största, 450X, runt 56 000 kronor.

Dessutom kommer Husqvarna med den nya verktygtserien Aspire, som riktar sig till dem med lite mindre trädgårdar än 2000 m². Aspire-sortimentet består av en robotgräsklippare, en gräsklippare, en trimmer, en grensåg, en häcksax och en lövblås, samt ett system för väggförvaring.

Nytt är att de nya maskinerna följer batteristandarden Power for All Alliance, där bland andra även Bosch ingår. Där finns även Gardena, Flymo, Gloria, Steinel, Rapid, Wagner, Perfect Pro och Kübler Workwear. Batterier som följer gruppens standard ska vara kompatibla med varandra.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB