Startsida / Inlägg

Smart där Gröna Gårdar!!!

av Sanna Lundell

Hundmatsindustrin är en djungel av skit rent ut sagt. Aktörer som kom på att man kan tjäna stora pengar på kött- grönsaks- och spannmålsbiprodukter, dvs skiten som ingen vill ha. Kemikalieindränkt, processad, näringsfattig skit som kommer från bisarra delar av världen långt, långt borta som vi dessutom köper till hutlösa priser.

Tro mig, min hund har en ovanlig autoimmun sjukdom som gör att hans klor lossnar och blodtillförseln i svanstippen avstannar. Jag har därför läst mig svettig och närsynt på allt som har med hundars digestion och födointag att göra. Den enda boten mot Whoppies klo- och svansåkomma är blodtrycksmedicin från Finland och BARF. Dvs biologisk anpassad rå föda för hund. Köttiga ben från olika djur, inklusive fisk, och då och då en fastedag med mat som liknar det som kan återfinnas i en gräsätares magsäck- typ halvsmält gräs eller förvällda grönsaker av olika slag med några matskedar olivolja.

Det som hände när jag började ge Whoppie BARF  var verkligen häpnadsväckande. Förutom att hans sjukdom blev så mycket bättre, klorna läkte sakta men säkert och svansen blev bättre,  så har han helt slutat stinka ur käften (spannmål, dvs kolhydrater gör att hundar stinker och får tandsten), knappt ingen tandsten, håller vikten utan att någonsin gå hungrig, fått superfin päls, är bra i magen (obs, hundars bajs ska inte likna människobajs, det är en villfarelse som gör att många kör på hundfoder. Hundars bajs kan variera utan att de är sjuka. Sen Whoppie började med BARF är korvarna ofta hårda och små, fulla med malda benrester), och maten sysselsätter honom, i bland i timmar. Ett revben tar ju ett tag att knapra på om en säger. Han är nöjd, glad och tacksam (och kåt, men det är han alltid ändå). Ben är aldrig farligt för hundar om de inte är kokta. Kokt ben splittras sönder till sylvassa flisor, det gör inte råa ben. Finns nog inte en enda varg som dött av att äta ben från ett fällt bytesdjur oavsett om det råkar vara en ripa, lamm, råtta,  hare eller fölunge.

Kritikerna hävdar att man inte har koll på det exakta näringsintaget och att det är svårt att dosera. Trams och lathet säger jag då. Ser man att hundar minskar i omfång, öka givan! De flesta svenska hundar lider av övervikt dessutom så det är det stora problemet. Är man orolig över vitaminer och mineraler ge extra! Många tycker också att det verkar skitigt och äckligt. Lathet säger jag då igen. Lär hunden att slafsa med sitt ben på en bit vaxduk. Den torkar du en av efter varje måltid och tvättar

med jämna mellanrum.

Nu har Gröna Gårdar, som säljer svenskt kött som ”levt” under fina omständigheter, äntligen underlättat mitt liv. För gudarna ska veta hur jag har jagat mig mör stan runt efter oxsvans, märgpipor, kycklingskrov och laxrens. Hädanefter blir det BARF-låda från Gröna Gårdar!

GLADAST ÖVER DETTA SMARTA:

Whoppie

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB