Startsida / Inlägg

Tillbaka till min förälskelse Aten

av Sanna Lundell

efter två dygn i Paris, La Rochelle och Fort Boyard! Tvekade så in i det sista med att tacka ja. Är ju inte direkt en lekperson om en säger. Helt ointresserad av att tävla as well. Och rädd som en hare för höjder och djupa vatten och oförutsägbara händelser. Men återigen har jag fått lov att revidera min jaguppfattning. Tydligen är jag både lekfull och vinnarskalle. Shit va kul det var! Hela trippen var som ett enda stort vuxendagis, and I loved it!

Men nu är jag tillbaka i historien igen. Dessa gator av marmor. Dessa blankslitna klippor. Dessa kullar med olivträd. Denna stad!!! Sitter på ett café i Anafiotika, en del av Plaka – Atens motsvarighet till Stockholms gamla stan. Precis som i gamla stan strövar här horder av turister om dagarna, och det säljs så mycket likriktat krimskrams att man blir alldeles trött. Men tar man sig bara bort från de värsta turiststråken, så hägrar magiska barer där atenarna själva njuter iskalla frappés och Mytos när mörkret lagt sig. Jazz, lugn, grönska, bysantinska små kyrkor, charm och streetart i en enda härlig cocktail.

Jag är så tacksam för mina veckor här i Ariane Wahlgrens hus. Så tacksam också att mina barn och min mamma sätter sig på ett flyg vid lunch om ch möter mig här. Allt fint och kärleksfullt på samma ställe. Fångarna på fortet Fångarna på fortet 2 fångaran på fortet 3

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB