Startsida / Inlägg

Det finns fler än jag…

av Annika Sjöö
soulsisterdiary

Hej mina vänner!

Detta fina mail fick jag av en tjej som hade läst min bok ”Fröken duktig”.

”Annika,

Hur skall jag börja det här? Karin är mitt namn, 16 år är jag. Jag vill genom detta lilla brev skänka dig min tacksamhet och värme för att du har delat med dig av dina tankar genom just Fröken duktig som rent ut sagt är den mest givande bok jag någonsin har läst!

Jag kan inte beskriva med ord min tacksamhet över att jag en regnig kväll några veckor sedan, av en ren slump, klickade mig in på din blogg. Det senaste inlägget handlade om din bok, Fröken duktig. Jag visste redan då att ett exemplar av denna bok skulle finnas i mina händer inom en snar framtid. Och nu sitter jag här och har precis avslutat hela boken för en andra gång 😉

Innan jag började läsa tänkte jag att jag skulle markera all tänkvärda ord/stycken i boken med en liten blyertspenna  (under tiden jag läste) men efter ett tag insåg jag att hela sidorna blev nedkladdade av ord och pilar. Allting är så klok och vist skrivet att jag kunde sluta markera varenda stycke och bara ta åt mig direkt i stället!

Tårarna bara rann, lugnt och harmoniskt efteråt, antagligen av lättnad. Jag kan knappt förstå att det är verkligt, det känns som att jag precis har läst en bok om mig själv. Visserligen är det ju många saker som skiljer oss åt- men så som du beskriver dina känslor/tankar kring situationer får mig att känna igen mig till hundra procent. Jag har nu insett att jag kanske faktiskt är en Fröken duktig, och det är ingenting som jag ännu har lyckats vända till något positivt. Jag får ofta ångestkänslor- och det gör mig orolig bara det. Genom att läsa dina ord och bearbeta de ett tag har jag nu förstått att jag måste acceptera mina tankar innan jag kan göra någonting åt dem. Det är okej att känna vissa saker och faktiskt förtjäna glädje och lycka, man behöver inte straffa sig själv eller övertänka allt. Din bok har gjort mig medveten om att man inte behöver leva precis så här, vi alla har möjligheten att förändra våra liv till det positiva med hjälp av tankekraft.

I morgon skall jag försöka få tag i boken The secret som en fortsättning på den resan jag började med hjälp av din bok. Den har redan hjälpt mig mycket och jag önskar att jag en dag kan se vissa saker på samma positiva sätt som du, Annika. Du är verkligen en förebild för mig vad det gäller en sund livsstil, både fysiskt men framför allt mentalt. Jag skall verkligen ha dig och dina ord i huvudet i framtiden. Så stort tack! Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att det här är början på en nystart av mitt liv/ sätt att tänka. Jag är oerhört positivt inspirerad, ska du veta- även om vägen till ett fullt harmoniskt liv antagligen är lång.

Varma hälsningar och kramar
Karin”

Är du själv nyfiken på boken? Klicka på bokbilden till höger för att komma till beställningssidan!

Kram Annika

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB