Startsida / Inlägg

GI lussebullar!

av Annika Sjöö
20121201-102951.jpg

Hej hej!

Idag ska vi ha lite glöggmys med några kompisar. Så idag blir det inga paleo lussebullar utan mitt favoritrecept på GI lussebullar!

Du behöver:

50 gram jäst
100 g smör eller kokosolja
5 dl mjölk (valfri sort)
1 burk kesella 10%
2 pkt saffran à 0,5 g
1 dl fruktsocker eller honung
0,5 dl sukrin eller sötin (finns i hälsokosten)
1/2 tsk salt
17 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här:
Smält fettet och häll i mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt alla ingredienser och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i ca 1 h. Knåda degen och baka ut till ca 40 st små bullar. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Ett tips är att låta bullarna ”jäsa ihop” så att de blir extra saftiga. Sätt ugnen på 225 grader.
När bullarna är färdig jästa penslar du dem med ett ägg. Garnera med russin om du vill! För mig funkar det lika bra utan:-)

P.s. Jag tycker bullarna blir godare om man bara gör dem till runda bullar och inte flätor!

Grädda i mitten av ugnen ca 6 min. Mums! Mums! Mums!

Kram

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB