Bojan: Bangura ljuger

Allsvenskans överlägset hetaste övergång offentliggjordes i går: Mohamed Bangura, 23, lånas ut från Celtic till Elfsborg den kommande säsongen. Den tidigare AIK-favoriten var på presskonferensen tydlig med att hans val stod mellan speltid i Elfsborg eller bänken i Celtic och att han inte ens kände till Borås-klubbens intresse förrän strax innan övergången. Det tror inte förre guldhjälten Bojan Djordjic, numera i BP, ett dugg på.

”Lögn, säger jag. För det första: Bangura bör ha en lön på minst 10 000 pund i veckan i Celtic, sett till att jag vet vad andra spelare tjänar/tjänat där. Om Elfsborg accepterat att betala hela hans lön så kostar han alltså 412 000 kronor i månaden. I elva månader. För en spelare man inte ens äger. Det tror jag knappast. För det andra: Om Mohamed Bangura verkligen hade velat gå till AIK så hade det blivit så”, skriver Djordjic i sin blogg på fotbolldirekt.se.

Han skriver att fotbollsövergångar helt enkelt inte går till på det sättet, att Celtic inte kan ”hoppa över” både agenten Patrick Mörk och Bangura och att kontrakten – med sign-on bonusar och annat – tar sina goda tid.

”Mohamed såg väldigt ledsen ut under presskonferensen när han presenterades som Elfsborgs-spelare. Jag tror inte att han är så nere som han såg ut, möjligtvis lite skamsen eftersom att han vet hur mycket det här kommer påverka AIK-fansens syn på honom”, fortsätter han och avslutar enkelt:

”Hade Bangura verkligen velat gå till AIK hade Patrick Mörk löst det honom. Med lägre lön och uteblivet Champions league-kval som följd.
Nu valde han en högre lön och Champions league-kval istället”.

/Patrik Larsson

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier