Så mycket tjänar Kroos i Real Madrid

Vi skrev om det i går, vi skriver om det i dag.

Det handlar förstås om Toni Kroos påstådda övergång till Real Madrid.

Den här gången är det tyska tidningen Bild, de brukar ha koll på grejerna när det handlar om Bayern München, som går ut med de ekonomiska detaljerna i den transfer som vi alla väntar på ska bli officiell.

Bild fastslår att Kroos kommer att tjäna tolv miljoner euro årligen – brutto. Sedan ska det skattas vilket innebär att mittfältaren kan röra sig ungefär sex miljoner euro per år. Då kontraktet skrivs på fem år kan ni räkna ut att avtalet, brutto, är värt 60 miljoner euro – 550 miljoner svenska kronor.

Klubbarna är emellertid inte helt överens om transfersumman än. Real Madrid vill betala 25 miljoner euro, ungefär 230 miljoner kronor, men Bayern München vill ha 30 miljoner euro.

En trolig lösning är en överenskommelse ungefär i mitten av de två beloppen.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier