Skyttekung till Kina

Svennis” gäng Guangzhou R&F ligger på en (fin?) tredjeplats i kinesiska ligan efter 14 omgångar. Men upp till rivalen Guangzhou Evergrande FC, med Marcelo Lippi vid rodret, är det hela tio poäng.

Tio poäng som inte blir lätta att plocka in i höst. För nu förstärker den kinesiska serieledaren med ytterligare en på pappret vass värvning. Klubben har nämligen värvat 32-årige italienske skyttekungen Alberto Gilardino, skriver klubben på sin hemsida.

Man kan säga mycket om den gode Alberto, men mål gör han ta mej fan var än han kommer. Senaste säsongen hystade han in 15 Serie A-baljor för Genoa. Bäst var väl dock nästan Gilardino i Parma i mitten av 00-talet när han i två raka säsonger smällde in 23 bollar för laget i Serie A. Totalt har han gjort 170 Serie A-mål.

Nu ska han alltså fortsätta målgörandet i Kina, iförd nummer 38.

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier