Klart: Assyriska värvar maltesisk mästare

I Superettan kan man sätta epitetet ”krislag” kring flera av föreningarna. Såväl Gais som Öster har underpresterat rejält – men frågan är om inte Assyriska har haft det ännu tuffare.

Den tidigare allsvenska klubben är på väg ner i division ett, fast där vill de ju inte vara. Därför försöker man på att värva sig kvar i den näst högsta serien. Tidigare under sommaren har Assyriska gjort klart med Mattias Genc från Södertälje FK och estländske landslagsmannen Kaimar Saag från danska Vejle.

Nu är också en tredje spelare klar: Aziz Corr Nyang.

29-åringen från Gambia var i Assyriska mellan 2007 och 2009. Sedan hann han med en sejour i Gif Sundsvall, en i Brommapojkarna och senast har han varit på Malta och lirat i huvudstadsgänget Valletta. Där blev han till och med maltesisk mästare, bara en sådan sak.

Corr Nyang är spelklar till matchen mot Hammarby på måndag.

– Aziz har tränat med laget i tio dagar och tränarna har varit nöjda med honom. Det är en avig spelare med mycket energi och som kan bryta mönstret. Han är användbar på de flesta offensiva positionerna och Sören känner honom sedan tiden i Sundsvall, säger klubbchefen Aydin Aho till Assyriskas hemsida, där värvningen bekräftas.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier