KLART: Blåvitt värvar från Ghana

IFK Göteborg har tappat en halv startelva i vinter, men nu har sportchefen Mats Gren börjat bygga upp truppen igen. I veckan blev det klart att Sebastian Eriksson ansluter på lån från Cagliari, och nu på morgonen meddelar klubben också att Kasim Prosper, 18, och Sabah Lawson, 17, ansluter från Inter Alliance i Ghana.

Gren och tidigare tränaren Mikael Stahre var tidigare i år i Ghana, och det är den resan som nu utmynnat i de två övergångarna. Prosper har meriter från Ghanas U20-landslag och har skrivit på ett femårskontrakt.

– Vänsterfotad spelare med en mycket bra teknik, härlig speluppfattning och väldigt skicklig en-mot-en. Dessutom målfarlig, säger Mats Gren i ett pressmeddelande.

Även Lawson har skrivit på ett femårskontrakt, som dock inte börjar gälla förrän till sommaren då han fyllt 18 år.

– Kan som spelare beskrivas som en mix av May Mahlangu och Daniel Amartey. Gott driv, snabb och ruskigt aggressiv både offensivt och defensivt, säger Gren.

Henrik Lundgren

henrik.lundgren@aftonbladet.se

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier