På väg från Elfsborg till CSKA Moskva

Från Elfsborgs ungdomslag – till CSKA Moskvas A-lag.

En resa så god som någon och en resa som Alibek Aliev, 18 ser ut att göra. Det bekräftar talangen själv för Borås Tidning.

– Jag hoppas det blir klart vilken dag som helst, säger han och fortsätter:

– De behöver ha ett visst antal ryska spelare i sin trupp, och med tanke på hur den ekonomiska situationen ser ut letar de unga spelare som de tror på, i stället för att värva dyrt. Jag räknas som ryss och kan dessutom språket, så det underlättar för alla.

Aliev har blivit erbjuden ett a-lagskontrakt med Elfsborg, men vill alltså till Ryssland. Boråsarnas sportchef Stefan Andreasson förklarar att förhandlingar pågår med den ryska klubben. 18-åringen har ungdomslandskamper på sin meritlista.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier