Beslutet efter Uniteds hemliga möte

Manchester United hade enligt The Mirror och Telegraph ett extrainsatt och hemligt (nåja) möte på fredagen för att diskutera hur klubben ska agera under de sista veckorna på transfermarknaden. Enligt tidningarna diskuterades, förutom namn som Seamus Colman (Everton), Nathaniel Clyne (Southampton) och Benedikt Höwedes (Schalke) också hur klubben ska agera med Falcao.

Anfallaren är i klubben på lån från Monaco med en köpoption till sommaren men har inte imponerat. På presskonferensen efter mötet sätter manager Louis van Gaal nu press på stjärnan.

– Han måste bevisa sig. Det har vi kommit överens om. Vi har gjort den här affären och det är uppenbart. Det är inte heller slutet på säsongen än så han har en chans att göra det. Om en spelare kostar 95 miljoner pund eller 5000 pund gör ingen skillnad för mig. Men det är svårt för er att förstå, tror jag, säger van Gaal.

Uttalandet kommer efter att 28-årige Falcao petats från bänken (!) av 19-årige James Wilson.

– För en manager handlar allt om kvalitén på träningarna och kvalitén på insatsen i matcherna. Sedan jämför managern spelarna, säger van Gaal.

Att tolka av uttalandet är beslutet alltså att behålla Falcao till slutet av säsongen men att 28-åringen måste höja sig för att få stanna längre än så.

Juventus och Roma påstås vilja ha Falcao.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier