Samtalet som gjort Arsenal-fansen lyriska

Vi får mail och tweets om uppgiften att Karim Benzema skulle vara klar för Arsenal (igen) så det är väl läge att vi tar tag i det här ändå.

Det påstås alltså nu, i diverse tweets och på ett antal så kallade ”fotbollssajter” att Arsenal och Real Madrid är överens om en prislapp på 48 miljoner pund för anfallsstjärnan. De flesta hänvisar till ”rapporter”. Så vad är det då för ”rapporter” alla talar om?

Jo, rapportören heter Rodney Marsh, är 70 år och spelade engelsk ligafotboll för bland annat Fulham och Manchester City på 70-talet. Han fick på onsdagen ett samtal från engelska TalkSport efter att han påstått att Arsenal och Real var just överens om Benzema.

Han förklarade för TalkSport att ”en polare” till honom ringt med uppgifterna. Det ska röra sig om en journalist som ”alltid haft rätt tidigare” (bland annat om kaoset kring Yaya Touré). Men trots det vill den anonyme journalister inte trycka uppgifterna i sin egen tidning. Som Marsch också erkänner så ”säger det en hel del kanske”.

Sedan har folk (Arsenal-fans) alltså ”blivit helt galna”. Men stämmer det då? Nja, inte ens budbäraren själv är särskilt säker på det.

– Jag skulle inte sätta mitt liv på den här. Men han har alltid haft rätt, aldrig fel, så vi får vänta och se, säger Marsch själv.

Sammanfattningsvis: Hörsägen, andrahandsinformation och inte tillräckligt pålitliga källor för att en engelsk tidning ska trycka uppgifterna (och de brukar ju inte direkt dra sig för det om vi säger så).

Därmed kan vi nog lägga Benzema till handlingarna. Igen.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier