”Privatplan bokat för att hämta Benzema”

Nu smäller det igen. Både engelska Telegraph och tyska Bild skriver om uppgiften att Arsenal bokat ”a Gulfstream privat jet” för att hämta Karim Benzema från Real Madrid till London på söndag.

Så nu kör vi igen: Bloggens Benzema-deckare avsnitt 164!

Vid en närmare titt är båda tidningarnas uppgifter enbart baserade på en tweet från ”italienska journalisten Emanuele Giulianelli”. Han påstår sig skriva för Fifa weekly, FourFourTwo och Gazzetta dello Sport men när vi söker på hans namn hittar vi bara mindre punktinsatser.

Giulianelli skrev i alla fall på onsdagen att:

”Arsenal are believed to have rented a Gulfstream private jet to accommodate Benzema on Sunday evening.”

Uppgifterna fick vingar och publiceras nu alltså i såväl Tyskland som England. Det verkar i sin tur ha gett Giulianelli kalla fötter då han raderade tweeten och istället skrev:

När vi scrollar igenom Emanuele Giulianellis Twitter-konto är det också en och samma sak som möter oss. Påståenden från italienaren om att Benzema är klar och sedan retweets från olika mer eller mindre obskyra sidor som citerar hans uppgifter. Redan i början av augusti (vi orkade inte söka längre bak än så) påstod Giulianelli i alla fall att affären var klar att presentera.  Ett axplock:  

 

Så för att sammanfatta:

salt
allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier