Vad hände med festen?

Fönstret är stängt och lampan är krossad. Vad hände med festen?

Dagen efter Deadline Day kan vi konstatera att det närmaste dramatik vi kom var att Falcao faktiskt (enligt trovärdiga BBC) jobbade på en övergång till Atlético Madrid men att affären föll när Jackson Martinez inte kom iväg till Kina.

I England får vi återigen tacka Saido Berahino för showen, anfallaren som för andra fönstret i rad stoppades från att lämna klubben och som för andra fönstret i rad uttryckte sin frustration över samma faktum.

Det var vad vi fick den här gången.

Nu tänker jag emigrera till Kina och skriva in mig i det allt annat än sympatiska kommunistpartiet för det är där det numera händer. Ramires för 300 miljoner kronor, Gervinho för 170 miljoner och Fredy Guarin för 120 miljoner – alla till den kinesiska ligan.

Någon som har en liten lya i Peking man kan hyra i andra hand? Eller, glöm det förresten. Jag kan fortfarande inte släppa Mohammed Ali Khans erfarenheter från Tianjin Teda

– Jag misstänker absolut att jag ätit hund, det är jag övertygad om. Du vet aldrig vad du får, men det var något konstigt med köttet, det var annat tuggmotstånd. Där äter man ju djur på ett annat sätt, som hund, katt och orm. Men bara tanken på att jag kunnat äta hund gör att det blir error i hjärnan. Hade jag sett en hund i köket hade jag aldrig kunnat äta kött igen. Jag har haft hund och är djurvän…

Jag har också hund så det blir nog Europa ett tag till. För jag vill också tro att sommaren lovar betydligt mer när Pep Guardiola med City-shejkens enorma plånbok ska göra Manchester-klubben till världsledande. Det innebär också att såväl United som Chelsea måste svara på Citys nya offensiv.

I Tyskland ska samtidigt Carlo Ancelotti bygga om Bayern München och i Spanien måste Zinedine Zidane (om han får för Fifa) jaga i kapp Barcelona försprång i ligan med hjälp av nya Galácticos.

Det är i sommar det händer. Även i Europa.

Så tack för i vinter. Tack för alla kommentarer, åsikter och hejarop. I sommar kör vi igen!

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 09.35.56
allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier