Bomben: Blir Zlatan tränare i United?

Vi har kommit till slutet av maj – de stora europeiska ligorna är över.  Silly Season är här och det kommer att pumpas texter fram till i augusti när ligorna drar igång igen.

Vi smygstartar i dag med spännande uppgifter om Zlatan Ibrahimovics framtid. Han har gjort sin sista match i PSG och blickar nu framåt.

Vad den framtiden består i har det spekulerats mycket kring. De senaste veckorna har internationell media placerat Zlatan i Los Angeles Galaxy och Manchester United.

Det enda som är bekräftat är att den 34-årige anfallaren har gjort sitt sista framträdande på fotbollsplanen med PSG. Den fyraårige eran tog slut igår med en titel i franska cupen.

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack”, sa han i en kort intervju i fransk tv igår.

Sedan undvek han journalisterna som stod och väntade i den mixade zonen. Men enligt flera uppgiftslämnare till Sportbladet kommer ett besked om Zlatans nästa adress inom kort.

Enligt uppgifter  till Sportbladet kan karriären få en oväntad vändning i sommar. Något som stämmer med Ibras uttalande om att ”något stort kommer att ske”.  Enligt nya uppgifter lämnade till Sportbladet  är Zlatan Ibrahimovic är på väg till Manchester United. Men inte bara som spelare, utan även assisterande tränare. En verklig bomb, om det stämmer.

Louis van Gaal har bekräftat för Sky Sports att han lämnar Manchester United. Det är ingen skräll. Det är inte heller någon överraskning att allting talar för att José Mourinho ska ta över.

Bekräftat intresse

Uppgifterna om att Zlatan ska bli assistent till Mourinho är däremot oväntade. Källor i Ibras närhet säger till Sportbladet att det snart kommer att avslöjas vart han går och att det blir en stor överraskning. MEN, uppgifterna att han blir assisterande tränare är inte bekräftade för Sportbladet. Så inget är officiellt. Enligt källorna kommer Ibra alltså också att spela för United.

Även om inget är bekräftat skulle uppgifterna stämma in bra med det Zlatan har sagt om att han vill avsluta på topp och att ”det kommer hända stora saker i sommar”. 34-åringen har även flirtat med Premier League och vid en landslagssamling i slutet av mars bekräftade han intresse från klubbar i ligan.

– Det finns ett intresse. Yes, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se var det leder. När alla korten är på borden ska jag gå igenom för att se var jag vill. Det är som ett äktenskap. Det är två parter som ska vilja det lika mycket. Inte bara den ena, eller den andra. Båda ska vilja lika mycket, sa Zlatan då.

”Mycket möjligt”

I reklamfilmerna han har gjort på slutet har vi fått höra att han bara ”värmer upp”, att ”han har mycket kvar att ge”. Redan i januari 2012 pratade Zlatan i en exklusiv intervju med Sportbladet, på Milans vinterläger i Dubai, om att han kunde tänka sig en tränarkarriär i framtiden.

– Det är mycket möjligt, sa Ibra då till Sportbladet.

Nu är det möjligt att hans ord är på väg att bli verklighet. Återstår att se om uppgifterna stämmer, vi väntar med spänning på senaste nytt från Manchester.

Jennifer Wegerup
Fredrik Jönsson

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier