Gudjohnsen lämnar Molde

I juni var han en av de isländska hjältarna i EM. Nu lämnar Eidur Gudjohnsen, 37, sin norska klubb Molde – och kanske är karriären nu över.

– Efter förra matchen kände jag att jag kanske står ivägen för andra att få erfarenhet, säger han till till klubbens hemsida.

Islänningen har haft en lång och strålande karriär, med spel i bland annat Chelsea och Barcelona. I fjol spelade han i den kinesiska ligan, men valde i vintras att flytta hem till norra Europa för att öka chanserna att komma med i den isländska EM-truppen.

Det lyckades, och Gudjohnsen fick hoppa in mot både Ungern och Frankrike. Efter hyllningar och firande känner han dock att det räcker med nu.

– Jag vet att min karriär går mot sitt slut men jag har inte bestämt mig för om jag ska lägga av helt. Men jag känner att detta (att lämna Molde) är det rätta beslutet just nu, säger han.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier