Fem jättar i dragkamp om OS-mästaren

Det händer grejer i Brasilien kring 19-årige supertalangen Thiago Maia. Den defensive mittfältaren vann OS-guld med det brasilianska landslaget i somras och har varit ett av Santos stora utropstecken den gångna säsongen. Nu knackar också större lag på dörren.

Enligt brasilianska ESPN har italienska Napoli erbjudit motsvarande 118 miljoner kronor för Maia men fått nobben. Ryska Zenit ska ha försökt med 176 miljoner men även de avvisats.

Napoli och tyska Schalke ska vara hetast på att försöka få 19-åringen redan i januari samtidigt som Zenit, tillsammans med Monaco och Liverpool, försöker lösa Maia till nästa sommar. Huvudpersonen själv säger i sin tur att det nu är helt upp till Santos att avgöra framtiden.
– Jag är på semester efter ett år av hårt arbete. Nu vill jag vila och lämnar till Santos och mina företrädade att avgöra om det är dags för en flytt eller om jag ska stanna, säger Maia till ESPN.

Santos äger 100 procent av rättigheterna till Thiago Maia men är genom avtal skyldigt att belöna spelaren med 30 procent av en framtida övergångssumma.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier