De Bruynes agent avråder starkt från flytt till Kina

Det går en trend i fotbollsvärlden som kanske innebär att Europa ska känna sig aningen hotad som den stora maktfaktorn bland planetens kontinenter.

Världens bäst betalde spelare heter numera Oscar och spelar från och med nästa år i kinesiska SIPG Shanghai. För runt 600 miljoner blev Chelsea av med en mittfältare som tillbringat större delen av säsongen på bänken.

Andra spelare som vandrat samma väg är Hulk, Ramires och Alex Teixeira.

Men en som starkt avråds för att följa samma exempel är belgiske stjärnan Kevin De Bruyne. Manchester City-mittfältarens agent Patrick de Koster menar att 25-åringen helt enkelt borde prioritera sportsliga faktorer före en fetare plånbok.

– I dagsläget skulle jag aldrig råda honom att gå dit. Pengar är en sak, men fotboll är kul och att ha kul på jobbet är viktigt, säger han till Sporza, enligt Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Hade jag varit Oscars agent hade jag inte rekommenderat en sådan flytt. Du riskerar att falla i glömska. Å andra sidan – faller du i glömska efter fyra år och med 160 miljoner euro på kontot är det kanske inte så illa.

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier