Västerås SK kan försena ”Vigges” flytt till United

I både portugisisk och engelsk press har en övergång från Benfica till Manchester United framstått som allt mer given för Victor Nilsson Lindelöf.

Men nu framkommer uppgifter som kan försena affären. Detta på grund av den tvist som alltjämt råder mellan Västerås SK och Benfica.

Den svenska klubben anser sig ha rätt till 250 000 euro (knappt 2,5 miljoner kronor), och hänvisar till en klausul i det kontrakt som tecknades 2012. Enligt den skulle en bonus utbetalas om Nilsson Lindelöf spelade i åtminstone tio liga- och Champions League-matcher – något mittbacken överskridit med råge.

Och klausulen kan komma att spela en ännu viktigare roll om ”Vigge” skulle säljas till Manchester United för 440 miljoner kronor, som rapporterna gör gällande. I samma kontrakt lyckades nämligen VSK förhandla till sig en vidareförsäljningsklausul på 20 procent – något som kan inbringa 88 miljoner kronor och göra klubben till Sveriges näst rikaste.

Det som kan sätta käppar i hjulen för Västerås är att Benfica skrev ett nytt avtal med den 22-årige svensken innan han hunnit avverka tio matcher. Den portugisiska klubben anser därför att det nya avtalet är det som ska gälla och att kontraktet som skrevs 2012 ska vara ogiltigt.

Västerås har sedan ett par månader tillbaka tagit tvisten med Benfica vidare till Fifa och enligt portugisiska A Bola kommer denna kontrovers fördröja flytten till Premier League.

I Manchester United sitter man dock lugnt i båten och José Mourinho uppges räkna med att affären ska ros i hamn – kanske redan innan nyår.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier