Rinne får konkurrens i Gent: ”Måste se över situationen”

ÖSK:s tidigare succémålvakt Jacob Rinne har haft en tuff start på utlandskarriären. Totalt har det blivit tio matcher under hösten i belgiska Gent men på slutet har det mest blivit bänknötande för 23-åringen.

För tillfället befinner sig Rinne hemma i Örebro, och har samtidigt fått veta att Gent har värvat kroatiske landslagsmålvakten Lovre Kalinic för tre miljoner euro.

För Nerikes Allehanda medger nu svensken att hans position i den belgiska klubben är hotad.

– Jag är inte dum. Lägger de såna pengar på en målvakt så kommer han att få spela. Det vore naivt att tro något annat, säger Rinne till NA och tillägger:

– Jag kommer att visa stolthet och göra allt jag kan för att visa att jag ska stå. Att jag inte är någon som viker ner mig. Men sedan är det förstås så att jag får ta det dag för dag. Jag vill spela, och får jag inte det i Gent så måste jag se över min situation över tid.

Belgiska ligan återupptas igen den 22 januari. Jacob Rinne har kontrakt med Gent fram till sommaren 2020.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier