Benficas krav på United: Betala för VSK:s klausul

Temat är Victor Nilsson Lindelöfs flytt från Benfica till Manchester United – och vi inleder med en summering av läget:

  • Västerås SK hävdar med emfas att man har rätt till 20 procent av den totala övergångssumman om Benfica säljer ”Vigge” till Manchester United för den påstådda summan 440 miljoner kronor. Något som ger klubben rätt till hissnande 88 miljoner.
  • Utöver detta ska den svenska division 1-klubben redan ha rätt till 2,7 miljoner kronor, enligt en klausul i det kontrakt som skrevs 2012, eftersom Nilsson Lindelöf redan har avverkat tio matcher i Benficas a-lag.
  • Benfica bestrider dock dessa utbetalningar till VSK och menar att klausulerna ska sluta gälla sedan ett a-lagskontrakt skrevs med mittbacken sommaren 2015.

Detta är anledningen till att övergången drar ut på tiden. Och nu kommer Manchester Evening News med detaljer som ger följetongen ny skjuts framåt.

Enligt tidningens portugisiska källor har Benfica fullt upp med att komma runt klausulen som tvingar klubben att betala ut 20 procent av övergångssumman till VSK – och om man skulle misslyckas med detta är planen att låta Manchester United kompensera Benfica med pengarna som klubben skulle gå miste om.

Frågan är nu bara om Premier League-klubben tycker det är värt att gå med på detta – och om Benfica är villiga att gå vidare med affären om United inte gör det.

I portugisisk press är man dock fortfarande inställda på att Nilsson Lindelöf försvinner. En journalist på tidningen A Bola citeras i Manchester Evening News enligt följande:

– The deal is still on.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier