Uppgifter: Så mycket betalar Malmö för Kingsley Sarfo

Kingsley Sarfo närmar sig Malmö FF, något som Sportbladet avslöjade under helgen.

Nu kommer även uppgifter om övergångssumman.

Enligt UNT så ska Malmös bud ha legat på tio miljoner kronor, och Sirius ska dessutom ha förhandlat in en vidareförsäljningsklausul på 30 procent.

Sirius får dock inte behålla hela övergångssumman.

– Akademin som Kingsley kommer från (Golden Boot Academy) har en vidareförsäljningsklausul som jag inte kan röja. Det innebär att Sirius kommer att få långt ifrån den ersättning som kommer att utgå för Kingsley. Vi är hans registrerade klubb, men vi är i en situation som gör att Sirius kommer att få långt ifrån den transfersumma som betalas, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.

Enligt uppgifter till tidningen så går 50 procent av summan till Golden Boot Academy, samt till två bröder som tog Sarfo till Sverige.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier