Conte slår larm: City kan inte få ta alla stjärnor

Det har hållits presskonferenser i England och inte helt oväntat börjar en hel del nu återigen handla om Southamptons Virgil van Dijk. En av många som beundrar den 26-årige försvararen är Chelseas manager Antonio Conte.

– Han är en väldigt bra spelare. Han har haft en allvarlig skada men har kommit tillbaka på ett bra sätt och jag önskar honom bara det bästa. Men som ni vet talar jag ogärna om andra lags spelare. Det är inte bra. Det är respektlöst mot mina spelare och mot det andra laget, i det här fallet van Dijks, säger Conte.

Samtidigt är Conte tydlig med att Chelsea inte kan acceptera att Manchester City nu också stjäl Virgil van Dijk framför ögonen på konkurrenterna.

– Alla klubbar måste vara uppmärksamma nu för om en klubb som Manchester City tar alla de bästa kommer det bli väldigt svårt för oss att utmana dem. Inte bara i England utan även i Europa.

Uppmärksam är också Southamptons tränare Mauricio Pellegrino som trots uppvaktningen hoppas få behålla försvararen.

– Jag kan bara repetera att det inte är jag som kontrollerar marknaden och det är inte jag som äger spelaren. Jag kan bara ha min åsikt, som jag informerat sportchefen och ordföranden om, och det är är att vi måste behålla de bästa spelarna i klubben, säger Pellegrino.

Även Liverpool jagar som bekant van Dijk.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier