Wenger om Sanchez: ”Därför lämnar han för United”

Alexis Sanchez, 29, väntas skriva på för Manchester United inom kort.

Enligt Manchester Evening News klarade chilenaren läkarundersökningen på söndagen och väntas bli presenterad under måndagen.

Nu berättar Arsène Wenger om flytten – och menar att pengar ligger bakom anfallarens val.

Under rubriken ”Giriga Sanchez” i Daily Mirror säger Arsenal-tränaren:

– Jag kan inte förstå att någon vill lämna Arsenal. Men efter att ha gjort övergångar i 30 år lär man sig mycket om människor. Det var kanske hans sista kontrakt på toppnivå och ett viktigt kontrakt. Jag accepterar det eftersom vi accepterade att vi skulle släppa honom. Efter det analyserade vi för- och nackdelar, säger Wenger enligt tidningen.

– Vi gjorde det vi försökte göra och gick så långt vi kunde. Till och med Manchester City drog sig ur till slut. Det bevisar att vi inte hade någon chans att ge honom ett kontrakt, fortsätter Wenger.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

allsvenskan Arsenal Barcelona Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham West Ham
Kategorier