Kenedy lånas ut av Chelsea

Kenedy, 21, lånas ut från Chelsea till ligakonkurrenten Newcastle.

På en presskonferens under tisdagen uppgav Chelseas manager Antonio Conte att låneaffären är klar.

”Ja, han (Kenedy) går på lån till Newcastle. Vi pratar verkligen om en ung spelare med stor potential. Han behöver spela mer regelbundet. Att gå till Newcastle, det är en härlig utmaning för honom”, sa Conte under presskonferensen.

Han jämförde även Kenedys fall med deras utlåning av Andreas Christensen (som var utlånad till Borussia Mönchengladbach mellan 2015-2017).

”Vi gjorde på samma sätt med Andreas Christensen, och nu är han en Chelseaspelare som alltid finns med i startelvan. Det här är en bra möjlighet för honom (Kenedy). Han måste vara redo att slåss för att få spela i Newcastle”.

Kenedy ska enligt uppgifter vara utlånad till Newcastle resten av säsongen.

Någon officiell bekräftelse har ännu inte kommit från någon av klubbarna.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier