Första Bitcoin-dealen klar: ”Vi är stolta”

Sensationella uppgifter till bloggen! Den turkiska amatörklubben Harunustaspor blir det första laget i världen att betala en övergång (delvis) med kryptovalutan Bitcoin. Engelska tidningen Mirror har uppmärksammat storyn.

Det handlar om spelaren Omer Faruk Kiroglu som värvas för 2,500 turkiska lira (drygt 5,100 SEK) samt 0,0524 BTC (motsvarande drygt 4,200 SEK).

Klubbens president Haldun Sehit är extremt nöjd med affären.

– Det här är första gången i Turkiet och i världen. Vi är stolta över den här bedriften och vi vet att det kommer att gynna klubben, säger han till Turkish Football.

 

Taggar harunustaspor

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

allsvenskan Arsenal Barcelona Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham West Ham
Kategorier